duurzaam borduren en bedrukken complementair
Bedrijfskleding
Robert
Bedrijfskleding
08/23/2023
2 min

Werkkleding Onderhoudstips: Verleng de Levensduur van Je Outfit

08/23/2023
2 min

Werkkleding is een essentieel onderdeel van de dagelijkse routine voor veel professionals. Of je nu in de bouw, gezondheidszorg, of een andere sector werkt, de juiste werkkleding zorgt niet alleen voor veiligheid en comfort, maar straalt ook professionaliteit uit. Maar hoe zorg je ervoor dat je werkkleding zo lang mogelijk meegaat? Hier zijn enkele essentiële onderhoudstips om de levensduur van je werkkleding te verlengen.


1. Lees het Waslabel Zorgvuldig

Elk kledingstuk heeft een waslabel met specifieke instructies voor het wassen, drogen, en strijken. Deze instructies zijn er niet voor niets; ze zijn ontworpen om je kleding in topconditie te houden. Door je aan deze richtlijnen te houden, voorkom je vroegtijdige slijtage.

2. Vermijd Overbelasting van de Wasmachine

Het kan verleidelijk zijn om alles in één keer te wassen, maar overbelasting van de wasmachine kan de stof beschadigen. Zorg voor voldoende ruimte zodat kleding vrij kan bewegen. Dit zorgt voor een effectievere reiniging en vermindert de wrijving tussen kledingstukken.

3. Gebruik een Mild Wasmiddel

Sterke wasmiddelen kunnen de kleur en kwaliteit van je werkkleding aantasten. Kies voor een mild wasmiddel en vermijd bleekmiddel, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

4. Was Donkere Kleuren Apart

Om verkleuring te voorkomen, is het een goed idee om donkere en lichte kleuren apart te wassen. Draai je kleding ook binnenstebuiten om kleurvervaging en slijtage te minimaliseren.

5. Droog op een Lage Temperatuur

Hoewel het sneller is om je werkkleding op een hoge temperatuur te drogen, kan dit de vezels beschadigen en krimp veroorzaken. Een lagere temperatuur en langzamere droogtijd zijn vriendelijker voor je kleding.

6. Vermijd Overmatig Strijken

Te veel hitte kan de stof beschadigen. Als je moet strijken, zorg er dan voor dat je de juiste temperatuurinstelling voor het materiaal kiest en vermijd te lang op één plek te blijven.

7. Berg Werkkleding Correct Op

Hang je werkkleding op om kreukels te voorkomen en zorg voor voldoende ruimte tussen kledingstukken om luchtcirculatie mogelijk te maken. Dit helpt ook om ongewenste geuren te voorkomen.

8. Behandel Vlekken Onmiddellijk

Als je een vlek op je werkkleding krijgt, behandel deze dan zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om de vlek te verwijderen. Gebruik een vlekkenverwijderaar of een beetje mild wasmiddel om de vlek voor te behandelen voordat je het kledingstuk wast.

9. Regelmatige Inspectie

Controleer je werkkleding regelmatig op tekenen van slijtage. Kleine gaatjes of losse naden zijn gemakkelijker te repareren als ze vroeg worden opgemerkt.

10. Investeer in Kwaliteit

Goedkope werkkleding kan op de korte termijn geld besparen, maar kwaliteitskleding gaat langer mee en kan op de lange termijn kostenbesparend zijn. Complementair Workwear biedt een reeks hoogwaardige werkkleding die is ontworpen om bestand te zijn tegen de eisen van het dagelijkse werk.

Maximaliseer je investering


Het onderhouden van je werkkleding is niet alleen een kwestie van er goed uitzien. Het gaat ook over het maximaliseren van je investering en het waarborgen van je veiligheid en comfort op het werk. Door bovenstaande tips te volgen, kun je de levensduur van je werkkleding aanzienlijk verlengen en er elke dag op je best uitzien.

Als je meer wilt weten over hoe je het meeste uit je werkkleding kunt halen of geïnteresseerd bent in onze nieuwste collecties, bezoek dan Complementair Workwear. We zijn er om je te helpen er op je best uit te zien, elke werkdag opnieuw.

Categorieën