Norm EN 14404 - Bescherming voor Werk in Knielende Positie

20 september 2023

Het Belang van Kniebescherming

Wanneer professionals regelmatig in een knielende positie werken, worden hun knieën blootgesteld aan aanzienlijke belasting. Het is daarom van cruciaal belang om de juiste kniebescherming te gebruiken. De norm EN 14404 speelt hierin een centrale rol, waarbij het de standaarden en richtlijnen vaststelt voor optimale kniebescherming.

Wat houdt Norm EN 14404 in?

De EN 14404 norm is specifiek ontwikkeld om eisen te stellen aan kniebeschermers. Het doel is om de knieën van gebruikers zo goed mogelijk te beschermen tegen schokken en scherpe voorwerpen. De norm bevat verschillende eisen, zoals schokabsorptie, drukverdeling over het knieoppervlak en weerstand tegen doorboring.

Kenmerken van EN 14404 Kniebeschermers

  1. Type 2: Kniebeschermers die bevestigd zijn in zakken op de broekspijpen of permanent aan de broek zijn bevestigd.
  2. Klasse 1: Kniebeschermers geschikt voor gebruik op vlakke vloeren zonder scherpe voorwerpen hoger dan 1 cm. Ze bieden bescherming tegen een doorboring van minimaal 100 N.

Combinatie met Werkkleding

Voor een optimale bescherming volgens de EN 14404 norm is het essentieel om gecertificeerde kniebeschermers te combineren met de bijbehorende gecertificeerde werkbroeken. Alleen in deze combinatie wordt de certificering geldig geacht.

Optimale Bescherming met EN 14404

Het naleven van de norm EN 14404 zorgt ervoor dat professionals die regelmatig in een knielende positie werken, kunnen rekenen op de best mogelijke bescherming voor hun knieën. Door te kiezen voor kniebeschermers en werkbroeken die voldoen aan deze norm, wordt niet alleen het comfort verhoogd, maar ook het risico op knieblessures aanzienlijk verminderd.

Reactie plaatsen